Je comfortabel voelen in je eigen gezelschap – Durf je dit avontuur aan?

 

AVONTUUR is de inspiratiekaart die ik aan het begin van deze week getrokken heb.

 

Wat betekent AVONTUUR voor jou?

Iets wat eng is?

Of altijd leuk?

Zoek je het op of ga je het liever uit de weg?

Het is goed om daar eens bij stil te staan.

 

Het hele leven lijkt wel een avontuur, vind je niet? Zeker in een tijd waar alles anders is dan we gewend zijn. De maatregelen rondom COVID- 19 zijn weliswaar soepel en lijken zelfs helemaal weg te zijn en tóch is het anders, niet meer zoals het was.

 

Na elke storm in je leven is het een heel avontuur om het vanaf daar weer op te pakken. Het je schaamteloos comfortabel voelen met jezelf is een veel voorkomend dilemma dat ik steeds weer hoor. Zelf vind ik dat ook een uitdaging, hoor.

 

 

Net als iedereen heb je gedurende je leven van alles meegemaakt, leuke dingen en minder leuke.

Ga maar eens na hoe het voor jou persoonlijk voelt, ongeacht van wat de media of anderen erover zeggen.

 

Het helpt om het leven dat je aan het hervormen bent als avontuur te zien. Dat maakt het draaglijker doordat het impliceert dat het maar tijdelijk is. En dat is het ook. 

 

We zijn allemaal mensen en het is een menselijke eigenschap dat we vaak willen wat we niet hebben. Bijvoorbeeld een partner om ons leven mee te delen. Het is prachtig als die er werkelijk is en als dat niet zo is, dan is het ook prima. De kans is groot dat je mij niet gelooft en lange tijd geloofde ik het zelf ook niet …totdat ik mijn eigenwaarde ging versterken en nu het avontuur van een nieuwe relatie ben aangegaan.

 

Ik weet zeker dat andere mensen jou al vaker hebben verteld wat voor een prachtig, mooi mens je bent.

Je bent uniek… of je het nu gelooft of niet.

Wil je bewijs?

Vanaf het begin heb jij gevochten om hier, op deze plek op aarde, in dit leven te mogen zijn, om te mogen bestaan. Tussen al die honderden miljoenen ei-en spermacellen was je kans om zelfs maar verwekt te worden heel erg klein en tóch heb je het gehaald. Jij bent het geworden! Tot nu toe heb je alle beproevingen die het leven op jouw pad zette overleeft en ben je gekomen waar je nu bent.

 

Wat een avontuur! Je bent nu hier. Je leest dit. Je hebt dus nu de keuze:

 

Durf je het risico te nemen om uit je oude patroon te stappen? Off vermijd je verder bewust elke kans op verbetering en blijf stilstaan voor de rest van je leven?  Wil je dat?

 

Ik weet dat je bang bent om alleen te staan. Dat je denkt iemand anders nodig te hebben om bevestigd te krijgen dat je goed bent zo als je bent en zo lang deze persoon niet in je leven is heb je besloten om dan maar veilig en onkwetsbaar in je eigen gezelschap te blijven.

 

Heb je ooit een stap terug gezet?

Heb je ooit vanaf een afstand geobserveerd wie jij eigenlijk bent?

Nog nooit?

Dan is het nu de tijd om iets nieuws te proberen. NU is de perfecte tijd hiervoor. Het is tijd voor een avontuur dat je sterker en krachtiger maakt terwijl je veilig bent.

 

Het klopt, het is niet makkelijk om jezelf te herkennen, vooral als je altijd afhankelijk was van anderen.

 

Nu krijg je de kans om een nieuwe periode van je leven in te gaan waarin de aandacht nu eens op jezelf ligt in plaats van op iemand anders. Hoe voelt dat voor jou?

 

Is het geen heerlijk gevoel om te weten dat je je nergens zorgen over hoeft te maken?

Dat je anderen niet hoeft te plezieren?

Dat je niemand kunt kwetsen?

 

Nu kun je doen wat JIJ wilt doen. Het is jouw kans om weer op eigen benen te staan, je armen te openen en een nieuw leven te verwelkomen.

Om jezelf in dit nieuwe leven te verwelkomen!

 

Had je ooit een slechte relatie met een negatieve partner? Kun je je nog die immense opluchting herinneren toen die relatie voorbij was? Ja, er was zeker ook verdriet en bezorgdheid…dat is heel normaal. Tenslotte veranderde een vast patroon in je leven… Maar je gaat ermee om, je hebt een eigen geest, een eigen wil en je weet wat goed voor je is en wat niet.

 

Heb je op dit moment een slechte relatie en is de enige reden dat je erin blijft de angst om alleen te zijn? Weet: het is alleen maar een gedachte. En deze gedachte HOEF je niet te denken, want je kunt gedachten altijd veranderen, wanneer je maar wilt. Het mooie daarvan is dat daarmee ook je gevoel erover verandert.

 

Hier een audio-oefening om dit te ervaren… 

 

Nadat je de audio-oefening beluisterd hebt zal je merken dat je geest nu openstaat voor toekomstige ervaringen omdat je weet dat JIJ de controle hebt, dat JIJ je toekomst de vorm kunt geven op elke manier die je maar wilt.

 

Als je deze oefening regelmatig herhaalt voel je het positieve effect nog sterker, want op elk gebied van je leven zal het beter en beter gaan en je gaat je gelukkiger voelen met jezelf.  Een prachtig neveneffect is dat je ook voor anderen makkelijker benaderbaar wordt doordat je uitstraalt dat je gelukkig bent en een glimlach op je lippen draagt.

 

Is dit het avontuur niet meer dan waard?

 

Wacht niet totdat er zich een hele goede gelegenheid voordoet, die zal nooit komen.

Er is altijd wel iets dat niet 100% ideaal is.

Begin klein, doe mini-stapjes zodat je je veilig voelt. Je zult zien dat het vanzelf leuker en makkelijker wordt.
Als je maar steeds weer hele kleine risico’s neemt, wordt je leven al gauw ÉÉN groot, fantastisch avontuur.

 

Bovendien hoef je het niet alleen te doen. Zoek iemand die je erbij kan en wil helpen als je het in je eentje te eng vindt. Je mag ook altijd contact met mij opnemen via kathrin@vrouwinkracht.nl.

 

Ik wens jou een avontuurlijke week toe.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ademloos voor geluk - kom in je kracht!