Happy new YOU !

Voor mij was het een bewogen jaar. Veel veranderingen: sterke schommelingen in mijn werk als ZZPer en dus in mijn inkomen,  uitdagingen door Corona, maar ook inzichten en ontroerende momenten.

 

Met welk gevoel kijk jij terug op het afgelopen jaar?

 

Over het algemeen schieten ons als eerste de nare dingen te binnen die impact op ons hadden. Ik zelf ben er nog steeds aan het herstellen van periode dat ik helemaal geen inkomen had.  Dit was voor mij zowel een schok als ook een wake-up-call. Er is altijd meer in het leven dan de ellende. Er zit altijd meer in jou dan je denkt! Er zijn altijd lichtpuntjes…we moeten er alleen voor openstaan.

 

Het maakt niet uit wat er op dat moment speelt – er zijn altijd ook hoogtepunten.

 

Dankzij het contact houden met mijn Coach heb ik nu veel helderder in welke richting ik mij zakelijk wil ontwikkelen. Als gevolg daarvan heb ik mijn eigen programma ‘De R.E.I.S. van eenzaam naar comfortabel alleen’ ontwikkeld en geef ik online masterclasses. Normaal vond ik dat altijd veel te eng en liet ik me liever afleiden door dingen waardoor ik niet met mijn zaak bezig hoefde te zijn. Dit is nu gelukkig voorbij en daar ben ik heel dankbaar voor. Dat zie ik als een hoogtepunt.

 

Een ander hoogtepunt waren de verschillende uitstapjes met de motor samen met mijn vriend terwijl ik nog nooit in mijn leven op een motor heb gezeten. Wie had gedacht dat ik dat zo leuk zou vinden?

 

Kijk eens naar jouw hoogtepunten

…van het jaar dat achter je ligt!

 

Wat maakt deze gebeurtenissen tot hoogtepunt?

Wat waren de momenten die je het meest raakten?

Wat was het precies wat jou raakte?

En waarom raakte het je zo?

 

Je zult merken: Het gaat niet om het verhaal, maar om de essentie. En de essentie is het moment dat jou in het diepst van je ziel raakte. Dat je ontroerde of intens blij maakte.

 

De Lockdown, het op en neer van de Corona-maatregelen en de reacties van mensen hierop raakten mij diep. Het heeft mij duidelijk gemaakt hoe belangrijk het is om mensen om je heen te hebben die je vertrouwd, waar je je veilig bij voelt. Dat je elkaar ook zonder woorden kunt begrijpen. En dat je blij bent met wie je zelf bent.

 

Toch voel ik ook eerbied en bewondering: voor de kracht die een mens kan opbrengen als je echt ergens voor gaat, voor het maken van een keuze en het aanvaarden van de gevolgen ervan. Het vervuld mij met dankbaarheid en inspireert mij om in mijn leven duidelijke prioriteiten te stellen en dáár voor te gaan.

 

Wat waren jouw top- momenten van het afgelopen jaar?

 

Misschien was er een bepaalde muziek die je ineens uitnodigde om te dansen. Of was er een moment waarop je hartelijk aan het lachen was. Misschien was je op een tentoonstelling die iets in je in beweging zette, of een film… Of heb je een mooi compliment ontvangen dat je ontroerde… Of heb je ineens spontaan iets gedaan wat je nog nooit eerder deed…

 

Ga terug naar deze momenten. DAT zijn de parels die jouw leven waardevol maken.

 

Hoe creëer je deze momenten in het nieuwe jaar?

 

Velen van ons beginnen stoutmoedig met goede voornemens. Zo wil ik bijvoorbeeld weer eens afvallen. Toch weet ik nu al, dat ik er niets aan ga doen, omdat het niet mijn motivatie maar een verplichting is die ik mezelf opleg.

Dolenthousiast beginnen we, maar al binnen de eerste maand zijn we terug bij af.

 

Het is tijd om het eens anders aan te pakken!

 

Ga eens na welke dingen je al goed doet en die je plezier geven. Neem je voor om DÉZE in het komende jaar vaker te doen!

Voel je het verschil?

  • Maak er een positieve intentie van, een die je wérkelijk wilt en waar je je goed bij voelt. Zet die duidelijk
  • Hoe wil je je voelen als je hebt wat je wilt bereiken? Dáár gaat het om!
  • Gun het jezelf om als een kind in het leven te staan: onschuldig en open voor nieuwe ervaringen.
  • Vind je het lastig om de meest geweldige mens voor jezelf te zijn? Doe het dan voor iemand anders, een heel dierbaar persoon of zomaar iemand die inspiratie kan gebruiken… Dat kan helpen om jezelf makkelijker te motiveren.
  • Laat je familie en vrienden zien en merken hoeveel ze voor je betekenen.
  • Volg je hart en onderbuikgevoel!
Als je van 2021 JOUW jaar wilt maken:
Zit dan niet op de bank en wacht erop.
Ga naar buiten. Verander iets. Glimlach meer.
Wees opgewonden. Doe nieuwe dingen.
Gooi weg wat je nutteloos verzameld hebt.
‘unfollow’ negatieve mensen op Social Media.
Ga op tijd naar bed. Sta vroeg op.
Wees gepassioneerd.
Roddel niet.
Laat meer dankbaarheid zien.
Doe dingen die je uitdagen.
Heb lef.
En als je het ermee eens bent, zeg dan hardop en volmondig: ‘JA!’ 

Wat zijn jouw tips om in het nieuwe jaar de beste JIJ te worden die je maar kunt zijn?

Zet jouw antwoord hieronder in de berichtenbox. Ik hoor het graag.

 

Op de prachtige vrouw die je bent!

 

Kathrin

Vrouw in Kracht

 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ademloos voor geluk - kom in je kracht!