Geloof jij nog in wonderen in deze Coronatijd? 

Sta jij open voor WONDEREN in deze Coronatijd?

‘Wonderen’ is de kaart voor deze week …

Deze tijd is op zich al een heel groot wonder, toch? Wie had ooit gedacht dat de hele wereld in ÉÉN klap stilgezet wordt terwijl de aarde gewoon verder haar ronde draait?

Dat mensen ineens thuis zitten, thuis werken, thuis leren, veel tijd en aandacht voor hun kinderen hebben, dat alle horecagelegenheden, musea, bioscopen etc. ineens dicht zijn en je geacht word jezelf te vermaken?

 

Had jij gedacht dat dit zomaar mogelijk was? Ik zeer zeker niet.

 

Natuurlijk brengt deze plotselinge en radicale stillegging van je gewone leven ook negatieve emoties met zich mee. Dat kan de schok zijn van de plotseling opgelegde beperkingen, het ongeloof dat je dit overkomt en je er niets tegen kunt doen, de onvoorspelbaarheid van en de angst voor de gevolgen voor je verdere leven.Wat het voor jou ook maar is.

 

Je hebt de keuze hoe je ermee om wilt gaan. Wil je als slachtoffer gebukt gaan onder de last van de regelingen en beperkingen? Of wil je een Vrouw in Kracht zijn die haar eigen kracht en flexibiliteit gaat herontdekken?

Deze tijd is een Wonder – hoe jij het ervaart en hoe je ermee omgaat zorgt ervoor of het een negatieve of positieve ervaring wordt.

 

Om het positief te laten worden is het belangrijk om te beseffen dat je een Vrouw in Kracht bent en dat altijd al bent geweest. Misschien ben je dit geloof in de loop van je leven kwijtgeraakt, maar het is er nog steeds en zal er altijd zijn. Om hier weer mee in contact en – nog belangrijker – in verbinding te komen is het nodig dat er iets in je leven verandert. Dat JIJ verandert.

 

Deze Coronastilstand biedt hiervoor de perfecte kans. Het leven is continu in beweging, verandert zowel omstandigheden, mensen om je heen, als ook jezelf. Om al deze veranderingen te overleven is het nodig om oude ballast achter je te laten. Alleen dán kan er iets nieuws ontstaan en kun je verder ontwikkelen.

 

Precies dat is nu gaande. Niet alleen in je eigen leven, maar in het leven van miljarden mensen, overal in de wereld. Om onze aarde te redden is deze stilstand hard nodig, want het kon zo niet verder gaan. Maar wat nu? Hoe gaan we nu verder? Kunnen we nog terug naar hoe het was? Nee, die tijd is voorbij. Het zal nooit meer zo worden zoals het is geweest, daarvoor is deze wereldwijde stilstand te ingrijpend.

Soms is het uiterst belangrijk om iets in het leven los te laten zodat je weer dichter bij jezelf kunt komen.

 

Het is een tijd die je misschien extra eenzaam laat voelen. Je kan boos worden om de onrechtvaardigheid, dat je gedwongen wordt om te doen wat je opgelegd wordt, machteloos en klein. Maar weet: Je BENT niet machteloos! Je BENT niet klein! En je BENT ook niet eenzaam! Dat alles zijn maar gevoelens en die kun je veranderen.

 

Toch waar begin je?

De eerste stap is het om je bewust te worden waar je allemaal aan vasthoudt.

 

  • Hoe vaak houd je vast aan mensen, dingen, situaties, herinneringen of overtuigingen?
  • Hoe vaak houd je iets in je leven aan dat je eigenlijk helemaal niet meer dient, dat je van kracht beroofd in plaats van dat het je sterker maakt?
  • Hoe vaak sleep je ervaringen uit je verleden of negatieve ballast met je mee waar je al lang afscheid van had kunnen/moeten nemen omdat het totaal niet meer past bij wie je nu bent?

 

Besef je wel dat je met iedere nieuwe dag niet meer degene bent die je gisteren was?

Dat is een feit, want elke nieuwe dag zal je nieuwe ervaringen opdoen, nieuwe ontmoetingen hebben, dingen net iets anders doen dan gisteren… En dat gaat elke dag zo…Tot aan ons levenseinde.

 

De reden waarom het oude loslaten zo zwaar is, is puur de angst om iets te verliezen. Alles wat we werkelijk willen is veiligheid, zekerheid, controle, voorspelbaarheid… Maar geloof je werkelijk dat je ALLES onder controle hebt? Soms gebeuren dingen gewoon zonder dat je om toestemming wordt gevraagd. Net als nu.

 

We hebben zo veel stemmetjes in ons die vaak door elkaar kwetteren en ons van alles wijsmaken zodat we niet meer weten wat we eigenlijk het liefst willen. Een Vrouw in Kracht wordt zich ervan bewust dat het niet haar eigen stem is, maar de samensmelting van alles wat ze in haar leven heeft meegemaakt. Het is tijd voor het wonder om daarvan bewust te worden en te ontwaken.

 

Merk je op dat je vaak twijfelt? Ga na of je je twijfels gelooft of niet? Helaas doen we dat maar al te vaak… Een Vrouw in Kracht gaat beginnen vragen te stellen in plaats van de twijfels klakkeloos als waarheid aan te nemen.  Wat werkelijk bij jou hoort dat zal altijd bij je blijven, wat er ook gebeurt.

 

Stel je open voor een wonder en vraag je vanaf nu altijd af: Verzwakt dit mij of geeft het mij energie?

 

Dat kun je op alle gebieden van je leven toepassen ongeacht of het een situatie, een medemens, hoe diegene denkt of handelt of wat dan ook is. Als je daardoor je kracht verliest en zwakker wordt en je je hiervan bewust wordt is het meteen een stukje makkelijker en lichter om ermee om te gaan.

 

Wonderen verwelkomen kan op verschillende manieren. Gezien we het hier over oude, beperkende en beknellende invloeden hebben zijn er hier ook verschillende facetten mogelijk. Soms betekent het accepteren (wat je niet kunt veranderen). Soms moet je afscheid nemen. Andere keren gaat het erom grenzen te stellen en deze te bewaken en weer een ander keer is het aan de tijd om een niet helpende gewoonte te veranderen. De ene keer geschiedt het wonder doordat je ‘JA’ zegt als je werkelijk een ‘ja’ voelt en de andere keer wanneer je ‘NEE’ zegt als het werkelijk als een ‘nee’ voelt.

 

Elke keer weer betekent het dat je jezelf af moet vragen of het nog klopt … VOOR JOU.

 

Op die manier maak je jouw eigen Vrouw in Kracht weer wakker en staat de deur open voor een Wonder.

 

Ben je bereid?

 

Ik ben heel benieuwd: Welke wonderen heb je tot nu toe al beleefd?

 

Heb je vragen? Voel je vrij om contact met me op te nemen onder kathrin@vrouwinkracht.nl.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ademloos voor geluk - kom in je kracht!