Wat geeft het jou: plezier of stress?

Pasen.

 

Het is weer achter de rug. De meeste mensen gaan Pasen gezellig vieren. Het is een prachtige gelegenheid om met je gezin leuke dingen te doen en op familiebezoek te gaan. Dat is gemakkelijk als je ouders en familie in hetzelfde land wonen als jij. Is dat niet zo, dan moet je er wat op verzinnen, of … niets doen.

 

Gek genoeg werd ik mij dit jaar er bijzonder van bewust hoe ver ik van alles, wat ik als kind leuk vond, verwijderd ben geraakt. Al vele jaren vier ik helemaal niks meer en doe ik dus ook geen moeite voor om in stemming te komen voor Pasen. Eerlijk gezegd heb ik daar ook niet zo veel mee, behalve dat ik het altijd leuk vond om BUITEN verstopte paaseieren te zoeken. Ik sta liever stil bij de mijlpalen in de natuur, zoals de dagen dat dag en nacht even lang zijn, midzomer en midwinter = de langste en de kortste dag van het jaar etc. Daar voel ik mij meer mee verbonden.

 

Hier in Nederland is het, denk ik, vooral een sociaal gebeuren. Het is nergens echt zichtbaar. Of misschien toch in gebieden, waar het geloof een belangrijke rol speelt? In Duitsland houden mensen ervan om hun struiken in de tuin te versieren met kleurrijke paaseieren (van allerlei materialen en soms ook echte eieren).

 

Wat betekent Pasen voor jou? Ga je het bewust vieren of doe je het, omdat het gewoon zo hoort en het feestdagen zijn? Ik zou het heel leuk vinden als je dit met mij wilt delen.

 

Als je niet zo van het typische Pasen vieren houd, zou je het ook eens anders kunnen doen. Bijvoorbeeld een wensboom of een dankbaarheidsboom maken (of een combinatie van beiden). Zelf heb ik een mooie struik hiervoor uitverkoren die net bezig is met de eerste, zachte blaadjes te laten ontluiken. Ik vind het een mooi symbool – om al mijn wensen en dankbaarheid mee te laten groeien. Belangrijk daarbij vind ik, dat ik voor meer dingen dankbaar ben dan ik wensen heb.

 

Hoe kan je dat doen?

 

 • neem er de tijd voor
 • besluit of je een echte boom/struik wilt gebruiken of misschien liever een tak van buiten in een vaas wilt zetten. Misschien vind je het leuker om er een boom van karton of ander materiaal te knutselen en aan een muur te bevestigen en daar bladeren met wat je wenst en waar je dankbaar voor bent aan toe te voegen, zodat hij steeds mooier en voller wordt
 • sta stil bij wat je wilt doen:
  • Wordt het een wensboom?
  • Wordt het een dankbaarheidsboom?
  • Of een combinatie van beiden?
 • Hoe wil je het vorm geven?
  • Leef je creativiteit uit!
  • Kies het materiaal dat jou het meeste aanspreekt
  • Doe wat goed voelt en wat jou energie geeft
   • Ik heb er bv voor gekozen om stevige karton te gebruiken en mijn wensen op rode karton te schrijven, en alles waar ik dankbaar voor ben op groene. En elk apart met een kleurrijk lintje bevestigd.
 • Maak verbinding met jouw wens en/of waar je dankbaar voor bent. Voel het!
 • Zet het pas dan neer. Schrijf het pas dan op. Of geef het de vorm die jij het wilt geven.
 • Heb je het gevoel dat je er klaar mee bent, bevestig het dan in jouw boom.
 • Geniet van jouw creatie.
 • En vergeet niet hem uit te breiden, vooral met dankbaarheid. Elke keer dat je voor iets dankbaar bent – maak een nieuw ‘blaadje’.

 

Het is onbeschrijfelijk hoeveel positieve energie dit geeft. Probeer het eens!

En je kan dit natuurlijk altijd doen, niet alleen met Pasen…

 

Ik wens je heel veel plezier!

Laat je mij zien wat het is geworden? Ik kijk erna uit.

 

Zo ziet de mijne er uit (en hij is groeiende…)

wensboom

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ademloos voor geluk - kom in je kracht!