Wat kun je doen als anderen je ‘raar’ of ‘anders’ vinden? DE OPLOSSING!

Op mijn zoektocht om hiermee om te gaan heb ik een manier gevonden die mij gegarandeerd helpt. Deze stappen wil ik graag met je delen zodat ook jij om kunt gaan met mensen die afstandelijk doen omdat ze je ‘anders’ of ‘raar’ vinden.

 

Sinds enkele weken ben ik bewust bezig met meditatie. Ik merk dat het mij helpt om van een situatie of mensen die mij emotioneel negatief raken afstand te nemen. Dat heeft tot gevolg dat ik weer lekkerder in mijn vel zit en meer energie en zelfvertrouwen heb.

 

Een goede kennis gaf mij een stukje tekst uit een boek, precies op het goede moment. Het hielp mij erg in deze situatie en ook in andere. Daarom wil ik dit ook jou meegeven: (‘slecht’ staat hier ook voor ‘anders’ of ‘raar’)

 

“… Als je geen vertrouwen in jezelf hebt, zult je jezelf slecht voelen als iemand je slecht vindt. Wat een tijdverspilling! Als mensen je slecht vinden, neem dan jezelf onder de loep. Als ze het mis hebben, laat ze kletsen. Als ze gelijk hebben, leer ervan. … Ga met niemand de strijd aan. Kijk alleen naar de oorzaak en de gevolgen. En daaruit leer je dan, dat je moet leren alleen maar op jezelf te vertrouwen.”   Uit het boek: Een stille woudvijver van J. Kornfiels en P. Breiter

 

Het is lastig als dit binnen je familie gebeurt. Het is toch je familie. Maar het kan ook in andere situaties gebeuren. Bijvoorbeeld op je werk, met buren, enzovoort.

 

Als het overduidelijk is dat er geen communicatie mogelijk is heeft het geen enkele zin om je te verdedigen, te schelden of wat dan ook. Als degene zijn/haar oordeel over jou al helemaal klaar heeft, dan maakt het helemaal niet uit wat je doet: in zijn/haar ogen is het tóch fout. Dan is elke actie om te vechten zinloos en pure tijd- en energieverspilling.

 

Dan maar minder of geen contact. Jij hebt de keuze!

 

Nu vraag ik me in dergelijke situaties af: Wil ik eigenlijk wel bij dit soort mensen horen? Heel eerlijk: NEE! Dan ben ik liever trots op dat ik ‘anders’ ben. Er zijn best veel mensen in mijn omgeving die dit juist leuk vinden en met wie het contact veel makkelijker gaat. Daar heb ik plezier in en het geeft mij energie. Daar knap ik van op.

 

 

 

Wat mij ook altijd helpt als ik het moeilijk vind om het negatieve gevoel dat ik bij een bepaald persoon heb – bijvoorbeeld omdat ik mij afgewezen en gekwetst voel – kwijt te raken is de volgende oefening. Als je de OEFENING doet zal je merken dat de negatieve lading vrij snel vermindert.

 

Het doel van de oefening is om een persoonlijk gevoel van vrede te ervaren.

 

De OEFENING ♥ bevat 5 stappen.

 

Om te beginnen: Neem een persoon in gedachten waar je moeite mee hebt. Ga met je aandacht naar deze persoon.

 

♥ De 5 stappen ♥:

  1. Met je aandacht op deze persoon gericht, herhaal je bij jezelf: Net als ik, is (naam) op zoek naar wat geluk in zijn/haar leven.
  2. Met je aandacht op deze persoon gericht, herhaal je bij jezelf: Net als ik, probeert (naam) lijden in zijn/haar leven te vermijden.
  3. Met je aandacht op deze persoon gericht, herhaal je bij jezelf: Net als ik heeft (naam) ervaring met verdriet, eenzaamheid en wanhoop.
  4. Met je aandacht op deze persoon gericht, herhaal je bij jezelf:
 Net als ik probeert (naam) zijn/haar behoeften te vervullen.
  5. Met je aandacht op deze persoon gericht, herhaal je bij jezelf:
 Net als ik leert (naam) over het leven. 

Bron: compassiekaarten van Avatar

 

Deze oefening kun je overal doen waar mensen samenkomen. Je kunt het op bekenden doen, op mensen waar je (negatieve) herinneringen aan hebt, vijanden, tegenstanders, familieleden, maar ook op vreemden (onopgemerkt, vanaf een afstand).

Belangrijk daarbij is dat je alle 5 stappen op dezelfde persoon gaat doen.

 

Voel je het verschil?

Wees trots op wie je bent! Laat je niet door anderen wijsmaken dat het fout is om ‘anders’ te zijn. We zijn allemaal verschillend en iedereen is uniek. Gelukkig maar, want stel je voor dat we allemaal hetzelfde zouden zijn… Wat een saaie boel!

 

Het is niet te voorkomen dat je af en toe een situatie mee zult maken waar mensen je niet begrijpen, dat ze je ‘raar’ of ‘anders’ vinden. Je weet nu dat je er wat aan kunt doen. Neem gerust contact met mij op als je het lastig vindt, dan help ik je er graag bij.

 

Als je er nu al mee aan de slag wilt om je zelfvertrouwen een boost te geven kun je hier naar de 10 sleutels naar meer zelfvertrouwen” gaan. Dit is een online mini-cursus waarin je om de dag een mail met weetjes en minimaal een oefening ontvangt. Per mail krijg je een sleutel aangereikt om je zelfvertrouwen te laten groeien.

 

Een cadeau voor jou, want ik ben jarig! Omdat ik dit jaar 45 jaar word krijg jij van mij 45% korting!

 

Als je hieronder in de berichten box antwoord geeft op de onderstaande vraag en je bestelt de ’10 sleutels naar meer zelfvertrouwen’  geef ik ter ere van mijn 45e verjaardag 45% korting en betaal je slechts € 25,85 i.p.v. € 47. Na het plaatsen van je reactie ontvang je jouw kortingsbon via mail. Klik na ontvangst op de bovenstaande link en voer hem in op de website.

 

Let op: deze aanbieding is maar tijdelijk geldig. Op 31 maart vervalt de korting. 

 

Wat is jouw ervaring met ‘anders’ zijn? 

Of: Wat ervaar je als je de boven genoemde oefening doet?  Laat een reactie achter in de berichten box en ontvang je kortingsbon.

 

Op de prachtige vrouw die je bent.

Kathrin

Vrouw in Kracht

 

PS: Deel dit bericht met alle alleenstaande kinderloze vrouwen die jij kent en die er ook baat bij kunnen hebben of dit interessant vinden.

Hoe meer wij van ons ‘anders’ zijn een deugd maken, hoe mooier deze wereld gaat worden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ademloos voor geluk - kom in je kracht!