Durf jij groot en machtig te zijn?

Amazone, Xena         Maxima         Lady Di & mother Theresa

Ik bedoel hier niet in de zin van anderen onderdrukken en tiranniseren. Wat ik bedoel is jouw eigen talenten, vaardigheden en passie in de wereld te brengen. Durf jij deze volop in te zetten?

 

Ik betrap me er op dat ik het vaak niet durf. In de wereld waarin wij leven heeft het uitstralen van kracht en macht toch een wat negatieve bijsmaak gekregen. Je wordt al snel als arrogant of betweter afgestempeld of als iemand die het te hoog in de bol heeft.

 

Je maakt je zorgen over wat anderen allemaal over je zouden kunnen zeggen, je bent bang dat mensen zich van je afkeren en dat niemand je meer leuk vindt. Zodoende zet je een neerwaartse spiraal in werking die je alleen maar verder verwijdert van wat je het liefst wilt.

 

Doordat ik zelf in deze spiraal ben terecht gekomen heb je ook al langer niets meer van mij gehoord. Geen blog en ook maar weinig op Facebook.

 

Wat was er aan de hand?

Door de lange ziekte en het overlijden van mijn moeder en andere dierbare mensen ben ik me aan het heroriënteren. Steeds weer wordt ik geconfronteerd met de vraag: Wat wil ik nou werkelijk? Persoonlijk en met mijn bedrijf?

En steeds weer raakte ik volledig in de war met als gevolg dat ik aan mezelf en mijn vaardigheden ging twijfelen en het maar niet goed genoeg vond om als bedrijf in de wereld te brengen. De angst om zichtbaar te worden en daarmee de kans op aanvallen en afwijzing van mensen die het niets vinden liet me keer op keer stoppen.

 

Precies in die periode had ik een gesprek met een dierbare vriendin die mij haar verhaal vertelde. Dit verhaal begon net zo als ik hierboven beschreef: met angst en twijfels en verwarring. Terwijl ze al jaren voelt dat ze iets wil doen met dans en rituelen. En ik kan uit eigen ervaring beamen dat ze daar heel goed in is. Toch bleef ze maar twijfelen en deed ze er maar heel weinig mee.

 

Totdat ze ineens wakker werd geschud door een droom. Droom even mee…

 

Je ziet een weg voor je die je aan het bewandelen bent. Ineens doemt er een hele hoge drempel voor je op. Rechts en links kan je niet omheen. Je weegt de  mogelijkheden af:

 

  1. Omkeren en terug gaan naar het leven dat je kent en dus verder mopperen, twijfelen en bang zijn.
  2. Even wachten totdat je een idee krijgt wat te doen.
  3. De drempel beklimmen en er overheen stappen. Wat ga je doen?

 

Je kiest de laatste optie en begint de drempel omhoog te klimmen. Je klimt en klimt en met pijn en moeite kom je boven op de top aan. Hoewel je moe en buiten adem bent voel je toch ook verlichting, want je hebt – zonder je ervan bewust te zijn – het oude stap voor stap achter je gelaten. Beetje bij beetje viel die last van je af.

 

Nu je daar boven staat kijk je om je heen. Je ziet een kale vlakte voor je. Geen boom, geen struik, geen rots – er is niets om je achter te verstoppen. Je bent zichtbaar! Hoe je het ook draait of keert, van alle kanten ben je zichtbaar.

 

De angst komt op. ‘Help, wat moet ik nu?’ Je voelt je kwetsbaar en toch voel je ook heel sterk: terug naar beneden is geen optie. Dat is al verleden tijd. Je bent nu HIER en dat is jouw nieuwe plek van waar uit je nu verder gaat.

 

Terwijl je daar zo staat en over de vlakte kijkt hoor je een stem die zegt: “Je hoeft niet alleen te gaan. Ik wacht al heel lang op je om met je samen te gaan.”

 

Wie deze stem is? In haar geval haar twee helpers uit de spirituele wereld, haar totemdieren wolf en paard. Met hun hulp heeft ze een eigen zaak opgezet en geeft ze nu daadwerkelijk dansworkshops.

dromen waarmaken

Deze stem kan ook jouw innerlijk Weten zijn, jouw eigen krachtbron, jouw innerlijke stem.

Ik besefte, dat ook ik deze weg niet alleen hoef te gaan. En jij ook niet. Er zijn mensen die waarderen wat je te zeggen hebt. Er zijn mensen die er zelfs dankbaar voor zijn wat je deelt.

Er IS hulp aanwezig, als we maar bereid zijn om ze waar te nemen. Het maakt niet uit van welke kant deze hulp komt. Het kunnen mensen zijn, een financiële meevaller of een flits van inspiratie. Leer erop te vertrouwen dat je niet alleen bent, wat je ook doet en waar je ook bent. De grootste kracht en macht ligt in JOU.

 

Door haar verhaal ontdekte ik, dat ik het liefst met alleenstaande (door omstandigheden) kinderloos gebleven vrouwen wil werken, voor wie dit thema een last en belemmering is om van het leven te kunnen genieten. Dat komt niet zomaar uit de lucht vallen, maar omdat ik er zelf één van ben en geleerd heb dat de allereerste stap bij jezelf begint, en dat alles te maken heeft met je eigen kracht en macht te hervinden en deze te gebruiken.

 

Daar ga ik vanaf nu mijn energie in steken om het vorm te geven: nieuwe website, nieuwe naam, workshop, trainingsprogramma opzetten…

 

Ik weet dat er daarmee een deel mensen af zal vallen en dat is oké.

 

Als je er wél van op de hoogte wilt blijven, wil je mij dan een mail sturen naar kathrin.tolkngt@gmail.com. Dan zal je ook in toekomst informatie hierover ontvangen, anders niet.

 

Een laatste boodschap die ik je nog mee wil geven m.b.t. het thema macht:

Het is oké om je jouw talenten toe te eigenen.

Wees je ervan bewust dat je een innerlijke plek hebt van kracht en vaardigheid.

Ben je de autoriteit hierover kwijtgeraakt? Nu is het de tijd om die weer op te eisen.

Bevrijd je van alle beperkende gedachten zo als bijvoorbeeld bang zijn dat mensen je uit de weg gaan, je veroordelen of afwijzen.

Weet: Ware kracht domineert niet en manipuleert niet!

 

wat zou jij veranderen?

 

Zet het hieronder in de berichtenbox. 🙂

Op de herontdekking van jouw oer-eigen kracht!

 

Liefs

Kathrin

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ademloos voor geluk - kom in je kracht!