Wat is Vrouw in Kracht

Dat ben jij! Dat ben ik. Dat zijn wij vrouwen, die hun draai in het leven maar niet kunnen vinden en zich daardoor buitengesloten en misschien zelfs eenzaam voelen. Vrouwen die wensen dat de realiteit van het leven anders was dan het nu is.

 

Wij vrouwen die het zat zijn om ons leeg en waardeloos te voelen, genoeg hebben van lichamelijke klachten en krakende hersenen die alsmaar piekeren

 

‘Maar eenzaamheid is toch alleen maar voor oude mensen! Als hun partner overleden is of ze in een tehuis terechtkomen.’ – hoor ik je zeggen.

Dat is een veel gemaakte fout, want het gevoel van eenzaamheid komt in alle lagen van de bevolking voor. Zelfs al bij kinderen en pubers. En wat denk je van een relatiebreuk, scheiding, je baan kwijtraken, als je kinderloos bent gebleven of je maar geen partner kunt vinden, maar ook als je verhuisd bent of een nieuwe job hebt aangenomen… Daar staan we alleen niet bij stil.

 

Waarom vind ik het zo belangrijk om iets aan eenzaamheid te doen?

 

In mijn eigen leven ben ik zelf een paar keer door dit dal gegaan. Kinderloos zijn en ook nog zonder partner is in deze maatschappij soms behoorlijk confronterend. Het gegeven niet zo te zijn wat door iedereen als ,normaal’ gezien wordt, kan het gevoel van buitengesloten zijn en eenzaamheid teweeg brengen.

 

Op zich is dat helemaal niet erg. Iedereen krijgt er in zijn/haar leven mee te maken en komt er na een poos zelf weer uit. Het hoort gewoon bij het leven. Maar als dat niet lukt en de periode veel langer duurt zodat je er echt last van krijgt, niet in het minst door gezondheidsproblemen, dan is het hoge tijd om er wat aan te doen.

 

Ik zie het leven als een kleurenpallet. Elk facet van ons leven heeft een andere kleur en dat maakt het een kleurenpracht om van te genieten. Alleen… als je je eenzaam voelt zie je die kleuren niet meer. Alles lijkt dan hooguit op enkele tinten grijs.

 

Waarom ben ik hier voor jou?

 

Overal om mij heen kom ik in zo veel verschillende situaties in aanraking met eenzaamheid en het raakt me elke keer weer. Vooral dat er nog zo een taboe op rust en daardoor soms beslissingen worden genomen die dit alleen maar verergeren. Ook ik gleed er over een periode van jaren zelf meer en meer in zonder het zelf in de gaten te hebben. Totdat een televisieprogramma mij de ogen opende en als gevolg daarvan heb ik mij gespecialiseerd in eenzaamheid.

 

Mijn eigen verhaal vertel ik hier

 

Het is mijn verlangen om ook jou te helpen om van jouw leven weer een prachtig kleurenpallet te maken, te stralen in je eigen licht, je waardevol en geliefd te voelen en de gaven, liefde en wijsheid – die in je borrelen om doorgegeven te worden – met de wereld te delen.

 

Het is mijn hartenwens om zo veel mogelijk vrouwen kracht en moed te geven om te kiezen voor een leven vol vreugde en betekenis. Een leven zonder eenzaamheid, wel vol (zelf)vertrouwen, eigenwaarde en mogelijkheden.

 

Het is een groot statement en een betere wereld creëren is meer dan ik alleen kan doen. Maar SAMEN kunnen wij het verschil maken!

 

Voor wie ben ik de juiste persoon om mee samen te werken?

 

Kort door de bocht: voor moedige vrouwen en mannen met daadkrachtig potentieel

 

 • Vrouwen die:
  • Aan het begin van een nieuwe fase in hun leven staan:
 • Vrouwen die
  • Veel liefde te geven hebben, dat ook willen doen maar nog niet zo goed weten hoe en wat.
  • Het zat zijn om zich eenzaam te voelen en moedig genoeg zijn om weer de leiding over hun leven in de eigen hand te nemen.
 • Vrouwen die
  • Bereid zijn om zelf in actie te komen en te doen wat nodig is om te worden wie en hoe ze willen zijn.
  • Bereid zijn om de wereld van wat als ‘normaal’ beschouwd wordt te trotseren.
 • Vrouwen die
  • zich weer waardevol, nuttig en geliefd willen voelen.

 

 Waarom wil ik met moedige, potentieel daadkrachtige vrouwen  werken?

 

Het raakt mij als ik zie hoeveel potentieel in iemand zit en dat er niet uit kan/mag komen. Het raakt mij hoe je zelfbeeld verwrongen kan raken door de invloed van negatieve ervaringen, andere mensen of zelfs de media. Uit eigen ervaring weet ik hoe zwaar en lang de weg is om er in je eentje uit te komen. Zodat jij niet ook zo veel tijd van je leven verspilt met worstelen geef ik graag mijn lessen door om juist dat te voorkomen.

 

Een andere reden is: Omdat ik geloof, dat in ieder van ons een ongekend potentieel schuilt om ieder op haar eigen manier de wereld te verrijken. Een potentieel dat er alleen op wacht om ontdekt en gebruikt te worden. Want ellende en eenzaamheid zijn geen ziekte, het is geen vaststaand gegeven en kan veranderd worden. Veel vrouwen zijn je al voor gegaan en JIJ KUNT HET OOK!

 

Ik geloof dat mensen, die hun potentieel gebruiken en een leven vol liefde, vreugde en kracht leiden de wereld positief kunnen veranderen. En als jij zo een mens bent, dan heeft de wereld jou hard nodig!

 

Daarom wil ik er graag een steentje aan bijdragen om mijn missie te vervullen en de jouwe ook mogelijk te maken. Als het op de ene manier niet lukt dan doen we het gewoon op een andere. J

 

Waarom zou jij met mij werken?  Wat kan ik voor jou betekenen?

 

 • Door mijn eigen levenservaring ben ik met vallen en opstaan gekomen waar ik nu ben en deze lessen geef ik graag aan jou door. Het is geen geheim meer en ook jij kunt ervan profiteren. Als ik het kan… kan iedereen het!
 • Door mijn eigen proces en ervaring met eenzaamheid en de kennis van mijn opleiding tot eenzaamheidspecialiste kan ik jou goed in je eigen proces begeleiden.
 • Je ervaart dat je niet de enige bent en je er niet alleen voor staat.
 • Je wordt je bewust van de (scheppings-)kracht diep in je.
 • Je ontdekt waar je nu staat en waar je heen wilt en we vinden een weg die jou daar brengt. Je hoeft het nu nog niet precies te weten, dat komt vanzelf.
 • Je ervaart hoe het voelt om volwaardig, vol zelfvertrouwen en plezier in het leven te staan doordat je op een nieuwe manier naar jezelf en de wereld kijkt.
 • Je leert technieken om met jezelf opnieuw in contact te komen en een liefdevolle relatie met jezelf te hebben zodat je in staat bent om gezonde relaties met anderen aan te gaan.
 • Je bent in staat om eenzaamheid te voorkomen of – als je er al last van hebt – er op een prettige en veilige manier weer uit te komen, met blijvend resultaat.

 

WAAR IK JE NIET BIJ KAN HELPEN:

  • Als je verwacht, dat je hier probleemoplossingen aangereikt krijgt zonder zelf iets te hoeven doen. 
  • Als je nog erg veel moeite hebt om de situatie te aanvaarden.
  • intensieve traumaverwerking
  • Partnerbemiddeling

  Daar zijn instanties voor die je er beter in kunnen ondersteunen dan ik en die er in gespecialiseerd in zijn.

 

 • Waar ga ik heen en waarom zou jij je bij mij aansluiten?

   

  In mijn eigen leven heb ik geleerd dat er een grote kloof is tussen een verlangen of droom hebben en die te bereiken. Om daar te komen zijn veel tussenstappen nodig en iedereen moet die allemaal ZELF zetten.

   

  Het begint met het gevoel dat er iets niet klopt, een innerlijke onvrede en het verlangen dat het anders was. Dat is het vertrekpunt. Net als een steen die in het water neerkomt verspreidt hij vanaf dat punt kringen. Nooit andersom. En toch proberen wij vaak vanaf de buitenste ring, vanuit de vervulling van het verlangen/de droom naar ons binnenste te komen en ons gelukkig te voelen. Dat dit niet werkt maakt dat we gefrustreerd raken.

   

 • Het begint allemaal bij jezelf. Zodra jij het besluit neemt om een gelukkiger leven te leiden dan je nu doet heb je de toverstaf in handen om dat ook daadwerkelijk voor elkaar te krijgen.

 

 • Als er net of kortgeleden iets hevigs in je leven gebeurd heeft ieder mens eerst tijd nodig om met de schok ervan om te kunnen gaan voordat er stappen in een nieuwe richting gezet kunnen worden. Neem die tijd alsjeblieft ook! Daarna komt er vanzelf een moment waar je er klaar voor bent om de eerste stap in een nieuwe richting te zetten.

 

 • Het kost tijd en energie, wilskracht, volhardingsvermogen, focus en motivatie en daarbij heel veel zelfcompassie om te bereiken wat je wilt, maar ik kan je garanderen: als je bereid bent dit alles in jezelf wakker te maken en als je de sprong waagt, dan ga je het bereiken. Dat weet ik zeker.

 

 • Heb je dat punt bereikt, maar weet je niet hoe je dat vorm moet geven of wat je kunt doen?

   

  Dan ben je hier op de juiste plek, want hier ga ik jou met liefde en plezier bij helpen.

  Je hoeft het niet alleen te doen. Ik help je er graag bij om op koers te blijven.

   

Dat kan via online- trainingen, live-workshops en persoonlijke begeleiding.

 

 

Ik geloof in jou.

Op de prachtige vrouw die je bent.

 

Van harte,

Kathrin

Ademloos voor geluk - kom in je kracht!