Communicatie met jezelf

Gedachten jagen door mijn hoofd, zo snel dat ik ze niet eens kan volgen. Helaas ook niet snel genoeg om – hoe raar het ook klinkt – stilte te brengen. Stilte als in het oog van een orkaan, want daar is het helemaal stil terwijl die alles om zich heen verwoest.

 

Mijn gedachten maken zich druk om deze week die heel rustig is qua werk. De ene dag krijg ik 3 opdrachten binnen en vervolgens gaan er 2 niet door. Dat is balen.

 

Als ik niet oplet ga ik me zorgen maken. Daar is mijn hoofd heel goed in. Soms (vaak) vergeet ik dan dat IK ook mijn gedachten kan sturen i.p.v. andersom. Meestal kom ik tot dit punt als ik niet meer lekker in mijn vel zit en het in mijn lijf ga voelen in vorm van stijfheid en onrust. Dan weet ik het weer: hier is miscommunicatie aan de gang! Binnen in mezelf – want dit is niet wat ik wil.  Het geeft mij geen goed gevoel.

talk to myself

En als ik me daarvan bewust wordt weet ik ook weer wat ik kan doen: in dit geval heb ik BEWEGING nodig. Omdat het al heel laat en het buiten al donker is lijkt het mij niet zo een goed idee om nu nog te gaan wandelen. Gelukkig ken ik een paar Yoga-oefeningen…Terwijl ik deze doe voel ik mij rustig worden, ook in mijn hoofd. Zo zie en voel ik dat er nu een ander “gesprek” plaatsvindt. Nu heeft mijn lichaam het woord en mijn geest zwijgt. Kalmte… rust…. En de stijfheid is ook verdwenen. Dat bevalt mij veel beter.

 

Ook gedachten zijn communicatie. Ze zijn de hele dag door aanwezig en kletsen een einde weg, hebben overal een mening over en bemoeien zich overal mee.

 

Waar luister jij naar? In welke gedachten blijf je hangen? Waar gaan ze over?

 

In het algemeen taalgebruik wordt soms wel eens gezegd “de toon maakt de muziek” . Dat geldt zowel voor de muziek zelf als ook in de communicatie. Want: hoe klinkt het wat je zegt? Vrolijk, boos, geïrriteerd, geïnteresseerd, blij, enthousiast, verveeld…?

 

Welke “klank” hebben je gedachten? Zijn ze vrolijk of somber? Positief of negatief? Laten ze je gevoelsmatig opstijgen of trekken ze je naar beneden? En hoe reageer jij erop?

 

Zodra je er naar luistert en er iets mee doet ben je met jezelf aan het communiceren. En naar gelang de energie van je gedachten heb je een bepaalde kijk op de wereld om je heen. Wat je door deze bril ziet heeft weer invloed op hoe jij met je medemensen en situaties in je leven omgaat.

 

Dus, communicatie zit in zo veel kleine dingen. Is het niet geweldig om te zien, dat je veel meer positieve invloed op je leven hebt dan je dacht?

Tell yourself

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ademloos voor geluk - kom in je kracht!