10 tips om een ‘feel-good-kerst’ te hebben als je kinderloos en alleen bent

 

kerstversiering

 

 

“De mooiste tijd van het jaar” noemen ze het in de reclame op TV. Gezellig met je gezin en/of familie bij elkaar, een feestmaal op tafel, genieten van samenzijn met elkaar. Cadeaus en verhalen worden uitgewisseld en je laat zien en voelt hoeveel iedereen om elkaar geeft. Gezellig…

 

 

 

Iedereen  geniet van deze tijd. Toch?

 

Nee. Niet iedereen. Voor velen is het juist de zwaarste en moeilijkste tijd van het jaar.

 

Daar zit je dan. In het kaarslicht van je woonkamer, de hond op de bank naast je, een heerlijk kopje thee op schot en een leuke film op tv. Maar er is niemand met wie je jouw zelfgemaakte koekjes kunt delen. Niemand die je met een cadeau kunt verblijden. Niemand met wie je deze tijd kunt doorbrengen. Geen kerstversiering, geen kerstboom.

 

Waarom ook? Voor wie?

 

Juist als je alleen bent, geen kinderen en dus geen gezin hebt, kun je je extra eenzaam en alleen voelen. Als je ziek in het ziekenhuis ligt en geen bezoek krijgt ook of als je oud bent en de kinderen wonen ver weg en kunnen of willen niet komen.

 

Je kunt je ook eenzaam voelen als je wel met je familie samen bent, omdat ze jouw levensstijl niet begrijpen of niet aanvaarden. Hoe kan het nou dat je nog steeds geen partner hebt? Hoe wil je dan aan kinderen komen op jouw leeftijd? Het zou nu toch wel moeten gebeuren, anders is het te laat! …

Als je je niet goed voelt in het gezelschap van anderen is het lastig om te zijn wie je werkelijk bent. Dan kan het gevoel van eenzaamheid gaan overheersen en dat is allesbehalve leuk.

 

eenzaamheid

 

Het gemis  wordt er nog eens extra door benadrukt. Het is pijnlijk voelbaar. Ook al is het onbedoeld. Je droombeeld van je leven ziet er ook wel anders uit, maar ja… het is nu eenmaal zo.

 

Toch is het niet nodig om je daardoor omlaag te laten trekken.

 

Ga eens bij jezelf na wat je nu nodig hebt om je beter te voelen! Iets, dat daadwerkelijk bereikbaar is. Is het een lief woord? Een inspirerend gesprek? Een warm bad? Een heerlijk kopje thee? Een wandeling in de buitenlucht? Een marathon van je favoriete serie? Voel je de behoefte om te tekenen of iets te schrijven? …

 

Wat heb je nodig om je NU lekker in je vel te voelen?

 

Als je dat weet ben je al een heel eind. Maar je bent er nog niet, want het komt er nu op aan dat je het ook krijgt. Als… dan – denken helpt niet! Het gaat om wat je er NU aan kunt doen!

 

10 eerste stappen voor een ‘lekker- in- je- vel- kerst’

 

  1. Bak voor jezelf de koekjes die je zo lekker vindt. Heb je dat heerlijke recept nog uit je kindertijd?.genieten-van-het-kleine
  2. Zoek mensen en plaatsen op die bieden of nodig hebben wat jij zelf nodig hebt
  3. Bel iemand voor een inspirerend gesprek.
  4. Neem een warm bad met kaarslicht. Heb je geen bad, neem een douche bij kaarslicht, desnoods alleen een heerlijk voetbad.
  5. Zet je favoriete thee.
  6. Zet je favoriete muziek op en dans.
  7. Maak een lange wandeling in de buitenlucht en geniet van de natuur.
  8. Maak het knus en bekijk je favoriete serie.
  9. Schrijf of teken als je de inspiratie voelt.
  10. Smeer je in met de lekkerste bodylotion die je hebt en geniet.

 

Check alle mogelijkheden die er zijn. Het hoeft niet eens wat te kosten. De belangrijkste en waardevolste dingen zijn vaak gratis.

 

Belangrijk is dat je actie neemt, want niets komt zomaar naar je toe.

 

Mij helpt het al om mijn gedachten hierover op papier te brengen. Bijvoorbeeld in deze blog. Dat is waar ik behoefte aan heb. Om dit te delen. En ik voel me er een stuk beter door.

genieten

 

Welke eerste stap neem jij nu meteen om je beter te voelen?

Vertel het in het commentaarveld hieronder. Ik hoor het graag!

 

 

 

Op de prachtige vrouw die je bent!

 

Kathrin

Vrouw in Kracht

 

 

PS: Deel dit bericht met alle kinderloze alleenstaande vrouwen die jij kent en die er ook baat bij kunnen hebben of dit interessant vinden.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ademloos voor geluk - kom in je kracht!