DE R.E.I.S. – IN ACHT STAPPEN VAN EENZAAM NAAR COMFORTABEL ALLEEN

DE REIS VAN EENZAAMHEID…


Eenzaamheid is een fenomeen dat we allemaal kennen. Niemand is ervoor veilig, het maakt deel uit van ons leven. De een heeft er meer last van dan een ander. En precies hier gaat het om:
EENZAAMHEID OP ZICH IS HEEL NORMAAL, MAAR LAST ERVAN HEBBEN NIET!Dit programma is voor jou, als je er wel last van hebt en ervan af wilt maar niet weet hoe. Het is een zelfhulpprogramma waarin je leert om anders tegen situaties, de wereld om je heen en ook tegen jezelf aan te kijken. Daardoor verandert je gedrag in positieve zin. Je wordt een leukere versie van jezelf.

Vroeger

 

Ik zei bijvoorbeeld heel vaak meteen ‘ja’ als iemand mij iets vroeg terwijl ik dat eigenlijk niet wilde.

 

Ik hield me altijd op de achtergrond en vermeed contacten.

 

Ik maakte puur zakelijk contact met klanten omdat ik ermee geld verdiende

Nu
 
Ik neem eerder een moment van rust om na te denken voordat ik een belangrijke beslissing neem.
 
Ik maak makkelijker en opener contact met anderen vanuit mezelf en voel me daar veilig bij.
 
Ik durf ook open en eerlijk naar klanten toe te zijn en merk dat dit dan wederzijds is.
 
 
Al mijn kennis en ervaring zit in dit programma. Nee, ik heb niet de wijsheid in pacht en moest heel veel dingen leren met vallen en opstaan.
 
 
Op mijn eigen reis had ik vele begeleiders in vorm van boeken, zelfhulpprogramma’s en opleidingen. Dit alles stelt mij nu in de gelegenheid om jou de juiste hulp te bieden als je van eenzaamheid af wilt en weer een liefdevolle verbinding met jezelf opbouwt waarin je je comfortabel voelt.
 

 

Want dat is de basis van alles.

 

 
Pas als deze basis sterk genoeg is ben je in staat om nieuwe, gezonde verbindingen met anderen aan te gaan. Dat geldt zowel voor je privésituatie als ook voor je bedrijf of werk. Want het een heeft een sterke invloed op het ander.

Waarom is het zo lastig om van eenzaamheid af te komen?

De reden waarom het zo moeilijk is om eenzaamheid de baas te worden zit in het feit dat we niet precies weten wat het is, waar we mee te maken hebben. Daar helpt dit programma bij om dat glashelder te krijgen zodat je de juiste stappen gaat nemen om ervan af te komen en te blijven doordat je dan weet wat je kunt doen.

 

 

Een andere reden waarom het zo lastig is om van eenzaamheid af te komen is de verwarring die ontstaat door de media. Er bestaan een aantal misvattingen over wat eenzaamheid is en hoe je die op kan lossen, die in de loop van dit programma weerlegt worden en waardoor je gaat zien en begrijpen waarom het misvattingen zijn.

 

Om maar enkele te noemen:
Ga onder mensen!

 

Als je eenzaam bent moet je vooral contacten maken met anderen/netwerken.
Mensen zonder partner (en zonder kinderen) zijn zielig. Als je maar verliefd bent en een partner hebt ben je niet meer eenzaam.
Eenzaamheid komt vooral bij ouderen voor, dus die moet je helpen.

 

En een derde reden is dat wij mensen ons vasthouden aan wat wij kennen. Dat zijn bijvoorbeeld de normen die we hebben meegekregen van onze opvoeding, de regels op het werk, de ervaringen die we hebben gemaakt en herinneringen die we hebben. Dat alles ligt in ons opgeslagen en wat we lang op dezelfde manier doen worden patronen. Hier gaan we tijdens dit programma nog uitgebreider op in.

Jij bent de baas over je eigen eenzaamheid. Er moet dus iets veranderen. JIJ moet veranderen zodat je omstandigheden kunnen veranderen

Hoe pak je dat nu aan om de baas te worden over je eenzaamheid?Daar heb ik een hele mooie methode voor ontwikkeld en die ziet er als volgt uit:


“De R.E.I.S. – in acht stappen van eenzaam naar comfortabel alleen’


Om dat niet in een keer te moeten doen werken we in stappen. Zo blijft het behapbaar en blijft de reis aangenaam. Elke reis heeft een aantal stappen nodig om een leuke ervaring te worden en er zijn altijd meer stappen nodig voordat je op je bestemming aankomt. Dat maakt een reis zo boeiend.


Met het doorlopen van de acht stappen bereik je het volgende:

Stap 1: je Realiseren waar je staat

 

Je krijgt inzicht in de oorzaak waarom je nu op dit punt in je leven staat. Het begint allemaal met het weten wat er aan de hand is. Daardoor krijg je overzicht en helderheid wat voor rust in je lijf en ruimte in je hoofd zorgt.

Stap 2: Richting bepalen.

Doordat je je nu meer focust op waar je heen wilt zet je de eerste stap naar verbinding. De belangrijkste verbinding die je kan hebben is die met jezelf. Je leert jezelf beter kennen, begrijpen en ook weer liefhebben.

Stap 3: Empowerment – blokkades


Het ontmaskeren van dingen die je blokkeren is een belangrijke stap om de reis succesvol te kunnen voortzetten. Je ontdekt vastgeroeste patronen en gedachten die je steeds weer tegenhouden en hoe je deze kunt ontkrachten en transformeren.

Stap 4: Empowerment – technieken


Je gaat je koffer voor de reis inpakken. Hiervoor krijg je technieken aangereikt waardoor je je sterker gaat voelen, je meer zelfvertrouwen krijgt en nu weet wat je eigen behoeften zijn en wat voor jou werkelijk belangrijk is. Daarmee doorbreek je jouw angsten en ervaar je vrijheid en ruimte.

Stap 5: Integreren – hersenveranderingen aanpakken


De technieken die je hebt aangereikt gekregen ga je nu stap voor stap integreren. Je bent nu zo ver gekomen om de hersenveranderingen effectief aan te pakken. Dat leidt tot de verhoging van je zelfvertrouwen en eigenwaarde en legt de basis voor verbinding met andere mensen.

Stap 6: Integreren – ideale plek kiezen


Hier bepaal je je ideale plek en maak je de keuze. Doordat je kiest vanuit de verbinding met je eigen hart voel je je innerlijk krachtiger, zelfverzekerder en – wie weet…misschien zelfs aantrekkelijker.

Stap 7: Stappen naar succes – succesplan


In deze belangrijke stap maak je een succesplan voor jezelf waardoor je gaat ervaren dat dit overzicht biedt waardoor je vertrouwen in de haalbaarheid ervan krijgt. Dit vertrouwen is zo aanstekelijk dat je enthousiasme ontstoken wordt en je moed ontwikkelt om de volgende stap te zetten.

Stap 8: Stappen naar succes – er echt voor gaan.


De moed die je in stap 7 ontwikkeld hebt laat je nu ‘Ja’ zeggen en ga je het werkelijk doen. Je maakt een back-up-plan waardoor je vertrouwen en kracht ervaart en je er alles aan gaat doen om daadwerkelijk jouw reisdoel te bereiken.
 Laten we beginnen …

Wat gaat het programma mij brengen?
Omdat je zelf aan de oplossing van je probleem = eenzaamheid werkt, betekent het dat je zelf de verantwoordelijkheid neemt voor de aanpak van het probleem en voor de nodige veranderingen. Dat dat niet van een leien dakje gaat begrijp ik en weet ik uit eigen ervaring. Daarom werken we er stap voor stap aan, zodat het leuk blijft.
Om jezelf te motiveren helpt het ook heel erg als je voor jezelf weet wat je kunt winnen door met dit programma te werken. Ondanks dat het voor iedereen persoonlijk is, zijn er een aantal voordelen universeel:
1. Je wordt sterker doordat je precies weet wat eenzaamheid is, wat de oorzaken en gevolgen zijn en hoe je het voorgoed kunt oplossen. Als het je later nog eens overkomt herken je het gevoel en het signaal. Doordat je een persoonlijke back-up plan hebt gemaakt weet je precies wat je moet doen, zak je minder diep en duurt het minder lang om er weer uit te komen. 
2. Je krijgt meer zelfvertrouwen en zelfverzekerdheid doordat je jezelf beter leert kennen en om jezelf geven. Je weet waar jouw grenzen liggen, gaat die kenbaar maken en zegt allen ‘ja’ of ‘nee’ als dat werkelijk is wat goed voelt voor je. 
3. Door de praktische opdrachten train je je vaardigheden en heb je meer nuttige bagage in je rugzak voor je verdere levensreis. Je ervaart meer rust en vertrouwen doordat je door de ervaringen die je opdoet weet dat je meer kunt dan je altijd dacht.
4.  Je bent en blijft gemotiveerd omdat je voor jezelf inziet dat de winst die je behaalt om zonder eenzaamheid door het leven te gaan zwaarder wegen dan de moeite van de weg ernaartoe.
 
Uit onderzoek blijkt dat zelfhulp in combinatie met coaching beter werkt dan zelfhulp alleen en de kans dat je doorzet is groter. Je onthoudt positieve gebeurtenissen en ervaringen ook beter als je ze met iemand kunt delen. De mogelijkheid voor begeleiding door mij als Eenzaamheid Transformator vind je hieronder.

PELGRIMSTOCHT EEN INDIVIDUELE REIS

Op eigen tempo€ 799,-Uitsluitend online


Lesmateriaal om de 2 weken per email


Op eigen tempo met de stof van de training aan de gang


Zelf lezen en de opdrachten maken

EXPEDITIE MET PERSOONLIJKE GIDS

12 weken – MEEST GEKOZEN

 

€ 1999,-

 
 
2x per maand online masterclass
 
 
Lesmateriaal gelijk na masterclass per email
 
 
1x per maand een online dag met groep
 
 
Facebook community
 
 
Q&A 1x per maand, groepssessie per Zoom

INDIVIDUELE REIS MET PERSOONLIJKE REISGIDS

12 weken

 

€ 1198,-

 
 
2x per maand online masterclass
 
 
Lesmateriaal gelijk na masterclass per email
 
 
Mogelijkheid om aan te sluiten bij de online dag
 
 
Facebook community

Wacht niet langer.

Begin vandaag nog! 

 

Stap uit je eenzaamheid

en verrijk je leven door de beste versie van jezelf te worden

Ademloos voor geluk - kom in je kracht!